Grillezett krumpli “zöld istennő” dresszinggel
Hozzávalók: 800 g burgonya, olíva olaj, só, bors
4 ek majonéz, 4 ek tejföl, 10 g metélőhagyma, 10 g petrezselyem zöld, 10 g tárkony, 10 g kapor, 10 g bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, 1 ek víz
Tisztítsuk meg a burgonyát, nem kell meghámozni. Tegyük fel főni egy lábosban egészben, annyi vizet öntve rá, hogy ellepje.
Főzzük a burgonyát majdnem puhára. Öntsük le róluk a vizet és hagyjuk kihűlni. Vágjuk ketté.
Forrósítsuk fel a grillsütőt. Locsoljuk meg a burgonyákat bőven olíva olajjal, és grillezzük meg azokat mindkét oldalukon. Fűszerezzük sóval és borssal.
Készítsük el a zöld istennő dresszinget:
Tegyük egy mixer gépbe a majonézt, a tejfölt, a metélőhagymát, a petrezselymet, a tárkonyleveleket, a kaprot, a bazsalikomot és a fokhagymát majd turmixoljunk mindent össze, hogy szép, sima zöld mártást kapjunk. Ízesítsük borssal, sóval és citromlével. Ha a szósz túl sűrű, hozzáadhatunk egy kis vizet.
Tálaláskor a grillezett burgonyát a zöld istennő mártogatóssal kínáljuk.