Répatorta Anyák napjára

Posted on Updated on

Hozzávalók: 225 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 150 g cukor, 50 g diódarabok, apróra vágva

100 g sárgarépa, durván lereszelve, Két érett banán, pürésítve (elhagyható), 2 tojás, 150 ml napraforgóolaj, 1 ek fahéj, 1 kk szegfűszeg

A krémhez 250 g mascarpone, két-három teáskanál vanília kivonat, két evőkanál porcukor, átszitálva, 2 ek tearum

Elkészítése:

Egy 20 cm mély, kerek tortaformát enyhén zsírozzunk ki, és béleljük ki az alját egy kör alakú, tapadásmentes sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180C/350F/Gas négyes fokozatra.

Mérjük ki az összes hozzávalót a tortához, tegyük egy nagy tálba, és elektromos keverővel jól keverjük össze.

Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába, és óvatosan egyengessük simára a felületét.

Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 50-60 percig, vagy amíg a torta jól megemelkedik, aranyszínű lesz, és kezd elszakadni a forma oldalától. A torta közepébe szúrt nyársnak tisztán kell kijönnie”.

Hagyjuk a tortát néhány percig hűlni a formában, majd egy kis palettával lazítsuk meg a torta oldalát, hogy elváljon a formától, fordítsuk ki a tortát, és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson.

A krémhez

A mascarpone-t egy kis tálban keverjük össze a vanília kivonattal és a porcukorral. Lehet fél citrom levével kicsit savanyítani! Vágjuk ketté a tortát, a krémet egyenletesen kenjük el a torta közepén és a tetején, szórjuk rá az apróra vágott diót. Tároljuk hűtőszekrényben (A répatortát a mascarpone miatt kell a hűtőben tárolni).

Hozzászólás