Francia eperkrém
Hozzávalók: 1 zselatin (2g), 75 gr eper, 1 db tojásfehérje, 70 g sovány krémtúró/vagy krémsajt, 2/3 ek cukor vagy egyéb édesítőszer, 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése: Áztassuk a zselatint hideg vízbe.
Öblítsük le a szamócát, távolítsuk el a szárakat róluk, majd pürésítsük. Tegyünk félre három szamócát díszítésnek.
Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
Melegítsük fel az eperpürét egy lábosban, ;des\ts-k cukorral, és oldjuk fel benne a kicsavart zselatint.
Keverjük össze a pürét a friss túróval és adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
Osszuk szét a krémet poharakba. Tegyük a krémet hűtőszekrénybe legalább 2 óra hosszára. Friss eperdarabokkal díszítve kínáljuk.