Német kakaósnyelv
A Kakaósnyelv édessütemény kihagyhatatlan minden csokoládé rajongó számára. Nemrég fedeztem fel Münchenben az egyik kiváló pékségben, aztán googlizás után rájöttem, hogy ez a vajas-csokis aprósütemény csoda nagyon hasonlít a mi Benei-féle süteményünk egyikéhez. Elkészítése pofonegyszerű, de mégis szenzációs. Hogy megelégszünk a csokifondantba mártással vagy lekvárt is kenünk 2 nyelv közé, azt döntse el mindenki maga.
Hozzávalók a tésztához: 450 gr vaj, 200 gr porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipet só, 500 gr búzaliszt (vagy 300 gr búzaliszt és 200 gr mandulaliszt), 35 gr kakaó
a glazúrhoz: nugátkrém, lekvár, csokifondant, darált dió
1.Keverjük habosra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót.
2. Tegyük a keveréket egy tortanyomózsákba, és formáljunk nyelveket a tepsibe borított sütőpapírra. Toljuk be az előmelegített sütőbe és süssük 180°C-on 10-15 percig.
3. Keverjük össze a diót a nugát krémmel vagy lekvárral, majd mindegyik nyelvet mártsuk bele (egy forrásban lévő víz fölött felolvasztott) a csokoládé mázba. Variálhatjuk úgy is, hogy összeragasztunk 2 nyelvet!