Brokkolival töltött csirkés burgonya
Hozzávalók: 5 db burgonya, 500 g brokkoli, 250 g csirke, csíkokra vágva, 100 ml tej vagy tejszín, 50 g őrölt sajt, Nazareth Classic, 50 g vaj, só és bors, szerecsendió, csirke fűszerkeverék
Elkészítése: Főzzük a burgonyát a héjában 15 percig.
Osszuk a brokkolit kis virágokra és blansírozzuk forrásban lévő sós vízben 5 percig, vagy amíg a brokkoli kissé megpuhul. Az 5 krumpliból 4 krumplit vágjunk ketté (a héj marad). Szedjük ki a belsejüket. Távolítsuk el az 5. burgonyáról a héjat és adjuk hozzá a burgonyabelsőkhöz.
Törjük össze egy krumplinyomóval a kikapart, főtt burgonyát, és pürésítsük a tejjel, és a fele a vajjal. Fűszerezzük borssal, sóval és szerecsendióval.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Keverjük össze a burgonyapüré felét a brokkoli virágokkal és töltsük meg a félbe vágott burgonyákat ezzel a töltelékkel.
Közben süssük ropogósra a csíkokra vágott csirkét a maradék vajban, sóval, borssal, grillfűszerrel ízesítve.
A csirke csíkokat a töltött burgonyák tetejére helyezzük, és megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatesszük a burgonyákat a sütőbe 5-10 percig, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ropogósra sül rajta.
Osszuk el a többi brokkoli virágokat a tányéron tegyük a közepére a töltött burgonyát és tálaljuk.