Brokkolival töltött csirkés burgonya

Posted on

Hozzávalók: 5 db burgonya, 500 g brokkoli, 250 g csirke, csíkokra vágva, 100 ml tej vagy tejszín,  50 g őrölt sajt, Nazareth Classic,  50 g vaj, só és bors, szerecsendió, csirke fűszerkeverék

Elkészítése: Főzzük a burgonyát a héjában 15 percig.

Osszuk a brokkolit kis virágokra és blansírozzuk forrásban lévő sós vízben 5 percig, vagy amíg a brokkoli kissé megpuhul. Az 5 krumpliból 4 krumplit vágjunk ketté (a héj marad). Szedjük ki a belsejüket. Távolítsuk el az 5. burgonyáról a héjat és adjuk hozzá a burgonyabelsőkhöz.

Törjük össze egy krumplinyomóval a kikapart, főtt burgonyát, és pürésítsük a tejjel, és a fele a vajjal. Fűszerezzük borssal, sóval és szerecsendióval.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Keverjük össze a burgonyapüré felét a brokkoli virágokkal és töltsük meg a félbe vágott burgonyákat ezzel a töltelékkel.

Közben süssük ropogósra a csíkokra vágott csirkét a maradék vajban, sóval, borssal, grillfűszerrel ízesítve.

A csirke csíkokat a töltött burgonyák tetejére helyezzük, és megszórjuk reszelt sajttal.

Visszatesszük a burgonyákat a sütőbe 5-10 percig, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ropogósra sül rajta.

Osszuk el a többi brokkoli virágokat a tányéron tegyük a közepére a töltött burgonyát és tálaljuk.

Hozzászólás