Lazac medvehagymás Philadelphia krémmel

Posted on

Hozzávalók: 50 g száraz kenyér vagy zsemlemorzsa, 1 citrom leve, 4 db lazacfilé (150 gr személyenként), 2 gerezd fokhagyma, friss gyömbér lereszelve, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 150 vagy 200 g Philadelphia Light krémsajt, 200 g medvehagyma

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (350 °F). Préseljük át a fokhagymanyomón a fokhagyma gerezdeket. Öntsünk egy tálkába olívaolajat, gyömbért, mézet, adjuk hozzá a szójaszószt és a fokhagymát, meg egy kevés vizet. Kenjük be a lazacfiléket ezzel a marináddal.

A zsemlemorzsára csavarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a Philadelphia sajtot és az apróra vagdalt medvehagymát. Keverjük jól össze.

Helyezzük a lazacszeleteket egy tűzálló tálba, kenjük meg a tetejüket a medvehagymás Philadelphia krémsajttal, és óvatosan nyomkodjuk rá egy villával.

Tegyük a sütőbe, és süssük 20–25 percig. Rizzsel vagy quinoával körítve, salátával és citromkarikával díszítve tálaljuk.

Hozzászólás