Grillezett spárga brosettek kenyértésztában

Posted on

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 0,5 bio citrom, 100g vegán vaj, só, bors, ízlés szerint, 200g liszt, 0,5 csomag száraz élesztő, 1 teáskanál cukor, 100 ml zabtej vagy egyéb kedvenc, mint pl. mandulatej, 2 evőkanál olaj, 1 csokor spárga (zöld), 5 db szárított paradicsom

A fűszeres vajhoz szükségünk lesz: 1 gerezd fokhagymára, 1 csokor snidlingre, 1 csokor petrezselyemre, 0,50 bio citromra, 100 g vegán vajra, só és borsra.

Elkészítése: szedjük le a fokhagyma héját, és préseljük ki a fokhagymanyomón. Mossuk meg a snidlinget és a petrezselymet, töröljük szárazra egy konyhai papírtörlővel és vágjuk mindkettőt apróra. Mossuk meg a citromot forró víz alatt, reszeljük le a héját, nyomjuk ki a levét. Adjuk hozzá a vajhoz a zöldnövényeket meg a citromot, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze és tegyük hideg helyre.

A tésztához szükséges: 200 g liszt, 0,50 csomag száraz élesztő, 1 teáskanál cukor, 100 ml zabitalt, 1 evőkanál olaj

A tésztához keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, és adjunk hozzá egy kis sót. Melegítsük fel a zabtejet vagy mandulatejet (normál tejet) langyosra, és adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Öntsük hozzá a liszthez, majd gyúrjunk egy sima kenyértésztát, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 30 percig.

A spárgához szükséges: 1 csokor zöld spárga, 1 evőkanál olaj, 5 db szárított paradicsom vagy olajbogyó

Pucoljuk meg a spárgát, mossuk le, vágjuk le a fás végeket. Süssük meg mindet 1 evőkanál olajban, (vagy szezámolajban) sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kevés citromlével, hagyjuk kihűlni.

Vágjuk apróra a szárított paradicsomot.

Gyúrjuk át a tésztát újra, és dolgozzuk bele a szárított paradicsomot. Osszuk a tésztát vékony csíkokra, majd tekerjük velük körbe spirálisan a spárgákat.

Tegyük rá a grillre a spárgás brosetteket és addig süssük, amíg a kenyértészta ropogósra nem sül rajta. Fűszeres vajjal kínáljuk.

Hozzászólás