Polentás Madeleine-k zsályával

Posted on

Hozzávalók: 55g instant polenta, 2 ek liszt, ¼ kk szódabikarbóna vagy sütőpor) 40g parmezán, lereszelve, só, bors, 20g vaj, olvasztott, 1 tojás, 80 ml tej, 12 db zsálya, parmezán a díszítéshez

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180°C (355°F)-ra. Mérjük ki a polentát és öntsük egy mély tálba. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, reszelt parmezán sajtot, sót, borsot és keverjük jól össze.

Adjuk hozzá a vajat a tojást és keverjük csomómentesre. Zsírozzuk be a madeleine formák helyét, helyezzünk el mindegyikben 1-1 zsályalevelet. Kanalazzuk bele a formákba a polenta keveréket, rá a zsályalevelekre, majd süssük ki 8–10 perc alatt (hurkapálcikával ellenőrizzük).

Vegyük ki/borítsuk ki egy tálra a madeleineket és szórjuk meg azokat bőven reszelt parmezánsajttal (12 db lesz). Melegen vagy szobahőmérsékleten adjuk asztalra, sajttal és borral.

Hozzászólás