Luxus almás pite

Posted on

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finom liszt, 25 dkg margarin vagy vaj, 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 2 ek cukor, 1 db tojás, csipet só

a töltelékhez: 1 kg vagy 5-6 db alma, 30 dkg cukor, 1/4 citrom héja, 2 ek zsemlemorzsa, 1 ek fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 ek tearum vagy egyéb likőr, 1 kk őrölt csillagánizs

Elkészítése: Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd a többi tésztához valóval összegyúrjuk és 2 cipóba osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú, zsírpapírral kibélelt tepsit. Zsemlemorzsával meghintjük a tetejét.

A töltelékhez a megtisztított és lereszelt almát 30 dkg cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, tearummal és az egyéb fűszerekkel megszórva ízesítjük. A tölteléket ráterítjük majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tetejét a tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk és a tésztát a forró sütőbe tolva erős lángon szép pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s