Spárga holland szósszal

Posted on

Hozzávalók: 4 db kemény tojás, minden személyre 2 db burgonya, só, bors, 10 dkg sonka (8 szelet), rozmaring,

A spárgához: 50 dkg spárga, 3 evőkanál víz, só, ízlés szerint, bors ízlés szerint, 0.5 teáskanál cukor

a szószhoz: 2 dl tej, reszelt ementáli vagy Gouda holland sajt, só, bors, 1 ek liszt, 1 ek citromlé, 3 db tojássárgája,

Aki nem szereti a holland szószt, citromszósszal is készítheti. Egy jó tanács A szószt újra melegíteni nem tanácsos, mert összecsomósodik

  1. Feltesszük főni a spárgát egy kis cukor, 1 leveskocka és egy kis bors hozzáadásával.
  2. A burgonyát a héjában megfőzzük. Leszedjük a héját majd forró olajban vagy vajban megpirítjuk. Megszórjuk rozmaringgal, és sóval ízesítjük.
  3. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban. A tojássárgáját a vízzel, citromlével, sóval, borssal és cukorral gőz fölött habverővel krémessé verjük. Vigyázzunk, mert hamar becsomósodik. Ha jó krémes, a gőzről levéve csurgatva a vajat folytonos keverés közben, lassan hozzáadjuk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A szószt másképpen is készíthetjük: megolvasztunk egy kevés vajat, rántást készítünk, a liszt hozzáadásával. Felöntjük tejjel, vagy tejes-tejszín keverékkel (vagy csak vízzel), sózzuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Miután a szószt jól besűrítettük egy kis kanál citromlével bolondítjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s