Szilva mousse desszert likőrrel

Posted on Updated on

Ennek a desszertnek az érdekessége, hogy csoki helyett szilvából készül, ráadásul az elkészítése nem sok időt vesz igénybe. Lehet friss gyümölcsből vagy kompótból is készíteni, a 2. esetben nem szükséges cukrot hozzáadni.

Hozzávalók: fél kg kimagozott, feldarabolt szilva, 15 dkg porcukor, 125 ml víz, 2 ek citromlé, 1 konzerv sűrített tej 1 csomag zselatin, 1 kupaknyi desszert likőr, Szilvás Unicum vagy tea rum, 1 kk fahéj, csoki reszelék, menta

Az elkészítés módja:

  1. Tegyük bele a kimagozott, feldarabolt szilvákat egy lábosba majd mérsékelt tűzön főzzük, kb. 5 – 10 percig, illetve addig, míg a szilva megpuhul. Ha túl sűrűvé válik a pép vagy elkezd a szilva égni-barnulni öntsünk rá egy kevés vizet. Amikor kész vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. Áztassuk be a zselatint 125 ml vízbe, majd amikor feloldódott öntsük rá a szilvára ezt a zselatinos levet, adjuk hozzá a cukrot, a likőrt (lehet tea rum, szilvás unicum, Cointreau, Calvados) meg a citromlevet. Keverjük jól össze, hogy a zselatin jól eloszoljon benne. Tegyük a szilvapépet a hűtőbe 30 percre, hogy megszilárduljon.
  3. Eközben öntsük bele egy turmixgépbe a sűrített tejet majd magas fordulatszámon keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsük hozzá a közben megszilárdult szilvapépet és a turmixgépben addig forgatjuk, amíg jól össze nem vegyül minden. Öntsük a krémet talpas poharakba, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 óra hosszára. Mentával vagy csokireszelékkel díszítve kínáljuk, de megszórhatjuk őrölt fahéjjal is.

Hozzászólás