Francia retekkrém leves

Posted on Updated on

October 2013 035

Hozzávalók:

40 dkg piros retek, 2 evőkanál citromlé, 1 hagyma, 2 evőkanál vaj, 3 evőkanál borecet, 2 és fél dl tejszín, 750 ml bouillon

Nemrégiben egy francia képes újságban bukkantam rá erre a receptre. Eléggé bizarrnak tűnt ahhoz, hogy kipróbáljam. Nos a férjemnek annyira ízlett, hogy már háromszor kellett elkészítenem! Bevallom, hogy a borecet helyett a japán rizsecetet adtam hozzá, meg egy kis fehérbort.
Az elkészítés módja

1. Mossuk meg alaposan a retkeket, ne maradjon semmi föld/sár rajta, majd karikázzuk fel. Helyezzük egy mély salátástálba, sózzuk be, és öntözzük meg 2 evőkanál citromlével. 2. Aprítsuk fel a hagymát, majd pároljuk meg egy serpenyőben, 2 evőkanál vajban. Dobjuk rá a retket, majd ízesítsük a 3 evőkanál borecettel vagy félszáraz fehérborral. Öntsük fel a retket 7 és fél dl leveskockából készült bouillonnal és a 2 és fél dl tejszínnel. Kb. 10-15 percig főzzük. 3. Amikor megpuhult a retek, pürésítsük botmixerrel. Ha szükséges, sóval, borssal és egy kiskanál tormával ízesíthetjük. Friss snidlinggel és egy kiskanál tejföllel díszítve kínáljuk.

Hozzászólás