Banános kenyér

Posted on Updated on

Hozzávalók: 230 g liszt, 110 g cukor, 3 érett banán, 1 Bio-citrom, 2 Bio-tojás, 100 g dió, 1 zacskó sütőpor, olvasztott csoki vagy Nutella

Elkészítése: Vágjuk durvára a diót, és tegyük félre. Tegyük a lisztet egy tálba a szitált sütőporral együtt. Keverjük össze a puha vajat kis darabokban a sóval, cukorral és a lereszelt citrom héjával együtt, míg egy puha krémet nem kapunk. 

Daraboljunk fel 2 banánt vagy villával alakítsuk pürészerű konzisztenciásra Adjuk hozzá a 2 tojást meg a durvára tört dióbelet.

Keverjünk össze 110 g lisztet a cukrozott vajjal, majd adjuk hozzá a zúzott banán egyharmadát. Ezután felváltva adjunk ehhez a keverékhez lisztet és banánt, amíg az összes összetevő el nem fogy. Kenjük be némi zsiradékkal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, majd öntsük a tésztát a formába. Vágjuk fel az utolsó banánt hosszában, majd félbe, és helyezzük mindkét felét a tészta alapra.

A banános kenyeret kisüthetjük muffin formákban vagy egyéb sütőformában. Ha kis muffinokat készítünk belőle, akkor kiváló uzsonna munkahelyre, vagy iskolába vihetik gyermekeink. Ha a muffin formát választjuk, akkor viszont a banánt karikákra vágjuk és egyenlő arányban szétosztjuk.

Tegyük a banánkenyeret a sütőbe, és süssük körülbelül 1 órán át 180 fokon. Ha a kenyér még nem érte el a kívánt aranybarna színt, akkor egyszerűen süssük még további 10 percig.

Végezetül ne feledjük, hogy a csokoládé meg a banán mindig tökéletes párost alkot … Ez a banán kenyér is nutellával vagy forró csoki öntettel mega…mhhm finom!

Hozzászólás