Gyors gyümölcstorta

Posted on

Hozzávalók: 1 kész fagyasztott tésztatekercs, 1 citrom, 200 ml teljes tejszín, 500 g nyári bogyós gyümölcsök, 2 evőkanál vaníliás cukor, 40 g pisztácia, apróra vágott, porcukor

A pudinghoz: 250 ml tej, 60 ml tejszín, 3 tojás, táska vaníliás cukor, 1 evőkanál kukoricakeményítő

Sült bab vagy száraz rizs

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

1. Tekerjük ki a tésztát, és illesszük bele a tortaformánkba. Szurkáljuk meg egy villával, tegyünk sütőpapírt rá, szórjuk rá a babot vagy a száraz rizst. Helyezzük a sütőbe 10 percig. Távolítsuk el a babot a papírral együtt, és tegyük vissza a tésztát a sütőbe további 5 percre.

2. Közben készítsük el a vanília pudingot: Forraljuk fel a tejszínt. Csökkentsük a lángot alatta. Válasszuk külön a tojásokat. Keverjük össze a sárgáját a vaníliás cukorral, és keverjük simára, hogy a cukor egyenletesen feloldódjon benne.

3. Adjuk hozzá a pudinghoz a kukoricakeményítőt, és állandóan keverve sűrítsük be. Öntsünk egy kis csipetnyi meleg krémet a sárgájához. Ezután adjuk hozzá a pudinghoz. Alacsony lángon melegítsük tovább a krémet, amíg a puding elég sűrű nem lesz. Öntsük a pudingot egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Időnként keverjük meg, hogy ne legyen csomós, ne bőrösödjön.

3. Verjük fel a tejszínt kemény habbá egy evőkanál porcukorral és a reszelt citrom héjával ízesítve. Tegyük a bogyós gyümölcsök felét egy turmixgépbe, és ízesítsük a vaníliás cukorral. Óvatosan hajtogassuk bele a gyümölcsöt a tejszínbe, a spatulával.

4. Osszuk el a pudingot a lehűtött tortánkon. Kanalazzuk rá a tejszínes gyümölcskrémet, és szórjuk meg a pisztáciával. A torta tetejét díszítsük fel a maradék gyümölccsel, és szórjuk be porcukorral.

Boldog anyák napját!

Hozzászólás