Gomba chips

Posted on

Hozzávalók: 1 kg “nagyfejű” gomba (vargánya, barnahéjú champignon, portobello gomba alias csiperke), 2 csésze növényi olaj, só, 1 kk rozmaring, 1 kk oregánó, frissen őrölt fekete bors opcionális vagy köménymag+curryvel fűszerezzük, a gombafajtától függően

Elkészítése: Vágjunk egy éles késsel minden gombát nagyon vékony szeletekre (vízszintes irányban), szinte áttetsző vékonyságúakra. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a szeletekre vágott gombát,- lehetőleg egyszerre ne sokat, mert akkor nem lesznek ropogósak, -és süssük mindet aranybarnára, kb. 6 perc alatt.

Szedjük ki a gomba szeleteket egy konyhai papírtörlőre. Amikor az olaj lecsöpögött róluk és kihűltek a gombák szórjuk meg sóval, fekete borssal (választható), kevés apróra vágott petrezselyem levéllel stb. A gomba chips 1 óra múlva vagy azonnal fogyasztható.

Koktélokhoz, levesekhez, köretként, salátákhoz vagy egy steakhez kiváló választás!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s