Csibés szendvicstorta

Posted on

Hozzávalók a tortához: 350 ml tej, 50 g vaj, 250 g liszt, 250 g tönköly búzaliszt, 1 zacskó dr. Oetker kovász (dr. Oetker Germ), 1 ek cukor, 2 kk só („Dr. Oetker Germ” egy ideális édes és fűszeres kovászpor. Tökéletes szellős tésztát biztosít).

Lazac krémhez: 100 gr füstölt lazac, 1 főtt tojás, 60 gr savanyú uborka, 200 g Philadelphia sajt (vagy ricotta vagy egyéb kenősajt), 75 gr créme fraiche, 1 ek mustár, 1 ek méz, bors, kapor, só

Sonka krémhez: 1 db főtt tojás, 50 g sárga paprika, 200 g Philadelphia, 75 g créme fraiche, 100 gr speck, vagy gépsonka ledarálva, 50 gr Gouda

Retek krémhez: 100 g retek, 1 csokor apróra vágott metélő hagyma, 400 g dupla tejszínes friss sajt (pl. Philadelphia®) 150 g créme fraiche, só, bors

A tojáscsibékhez: 6 keménytojás, 2-3 ek majonéz, mustár, esetleg torma, paprika, 12 db szegfűszeg

A kovászos tészta elkészítése:

Keverjük össze a lisztet, szitáljuk mindkettőt egy keverőtálba, és vegyítsük jól össze a Dr. Oetker kovásszal. Adjuk hozzá a vajat és gyúrjunk belőle egy sima tésztát, kézi turmixgéppel (vagy dagasszuk egy kenyérdagasztó gépben). Ezután fedjük le és tartsuk meleg helyen, amíg kétszer olyan magasra nem nő.

Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre és nyújtsuk ki kerekre, majd helyezzük egy kikent kerek tortaformába (26 cm). Nyomkodjuk a tészta tetejét egyenletesre. Fedjük le, és tartsuk meleg helyen körülbelül 20 percig. Sütés előtt, szurkáljuk meg a tésztát többször villával, hogy levegős legyen. Ezután csúsztassuk rá a sütőrácsra a tortaformát és süssük ki az előmelegített sütő alsó felében, 25-30 perc alatt. Készítsük el a krémeket, s amikor a szendvicstortánk kész, vágjuk négy részre. Kenjük meg az alsót a lazackrémmel, a középsőt a retekkrémmel és a felsőt a sonkakrémmel. Majd a tetejére vonjunk egy vékony kenősajt réteget.

Készítsük el a tojáscsibéket a következő módon:

Tojáscsibék

Vágjuk le a főtt, keménytojások felső harmadát. Óvatosan távolítsuk el a sárgáját, tegyük azokat egy mély tálba. Reszeljük le, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük majonézzel és mustárral, meg egy kiskanál cukorral. Mikor elég krémesre kevertük, (adhatunk hozzá egy kevés vajat is) kanalazzuk bele egy 8 mm-es szórózsákba, és töltsük meg a krémmel a tojásokat.

Vágjuk a paprikát 6 kis háromszögre, ebből lesz a csibe csőre, a szegfűszegből meg a szemük. Végül a megtöltött tojásokra tegyük rá a tojás másik felét.

Díszítsük fel a szendvicstortánkat a tojáscsibékkel. Fű imitációként az oldalát vonjuk be snidlinggel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s