Mustáros szelet kétféle pürével

Posted on

Hozzávalók: személyenként 1-2 szelet sertéskaraj, mustár, zsemlemorzsa, sóaz első püréhez: 1 fej karalábé, 1 kis gumó cékla, só, bors, 1-2 ek mirin, 1 kk barnacukora második püréhez: 4 db közepes nagyságú burgonya, 2 paszternák, 2 db fehérrépa, vaj, tejszín, 1 db zöldség leveskocka, 1 kk curry, 1 kk szegfűszeg 

Első püré elkészítése: Hámozzuk meg a burgonyát, a fehérrépát és a paszternákot, majd daraboljuk fel. Tegyünk fel vizet egy lábosban, dobjuk bele a zöldségeket és a leveskockát. Szórjuk meg curryvel és szegfűszeggel. Főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, úgy, hogy egy kis levet tegyünk félre. Adjuk hozzá a zöldségekhez a tejszínt és a vajat, majd egy botturmixszal vagy krumplinyomóval pürésítsük. Ha szükséges öntsünk rá egy kis levet a főzőléből.

Második püré: Pucoljuk meg a karalábét és a céklát, majd vágjuk fel apró kockákra mindkettőt. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, dobjuk bele a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és egy kiskanál barna cukor hozzáadásával jól megpirítjuk. Amikor a karalábé barnulni kezd, felöntjük egy kevés vízzel és mindkét zöldséget puhára pároljuk (önthetünk rá 1 dl tejszínt is). A főzés befejezése előtt ízesítsük egy evőkanál japán borecettel (mirinnel). Amikor kész pürésítjük.

Süssük ki a húst, amihez klopfoljunk jól ki minden szeletet, sózzuk meg és kenjük be mindkét oldalukat mustárral. Ezután hempergessük meg a zsemlemorzsában, végül mindegyik szeletet süssük ropogósra forró olajban. A húst a pürékkel körítve tálaljuk ( A húsnak szenzációs íze lesz a mustártól!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s