Fehér csoki, mangó és áfonya mousse

Posted on

Hozzávalók

A fehér csoki mousse-hoz: 100 g fehér csokoládé, 2 lap zselatin + 0,5 dl tej, 2 tojás sárgája + ½ tk vanília paszta, 2 dl tejszín

Az áfonya mousse-hoz: 150 g áfonya (vagy erdei gyümölcs) püré + 3-4 ek porcukor, ízlés szerint, 2 lap zselatin + 0,5 dl tej, 2 tojás sárgája +, 2 dl tejszín

A mangó mousse-hoz: 100 g mangó + 50 g fehér csokoládé, 2 lap zselatin + 0,5 dl tej, 2 tojás sárgája +2 dl tejszín

Díszítés: kb. 20 g áfonya, 50 ml tejszínhab, 20-30 g darált mandula és pisztácia vegyesen, fehér csoki korongok

Elkészítése: A fehér csoki mousse-hoz a tejszínt verjük kemény habbá majd tegyük félre. Olvasszuk meg a csokit, habosítsuk fehéredésig a tojássárgáját, majd öntsük hozzá a meleg tejet, amiben előzetesen felolvasztottuk a zselatint és még 1-2 percig habosítsuk a tojást. Végül forgassuk össze a csokival és adjuk két részletben a felvert tejszínhabhoz. Tegyük a hűtőszekrénybe.

Készítsük el az áfonya mousse-t. Főzzünk az áfonyából egy kevés vízzel kis lángon áfonyapürét, majd pürésítsük botmixerrel és ízesítsük az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral. Ezután készítsük el az áfonya mousse-t a fehér csoki mousse-szal megegyező módon.

A mangó mousse elkészítése: Tegyük a zselatint egy főzőedénybe áztassuk bele 100 ml tejbe. Hámozzuk meg a mangót, a gyümölcs húsát vágjuk le a magjáról. Vágjuk kockákra a mangó 1/3 részét, és tegyük hideg helyre. Oldjuk fel a zselatint a langyos tejben (ne főzzük), majd hagyjuk kis idegi hűlni. Daraboljuk fel a maradék mangót majd turmixoljuk. Ha szükséges adjunk hozzá cukrot és keverjük össze kézi habverővel. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük hozzá óvatosan a mangó péphez, majd szintén folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatint is. Keverjük össze.
Rétegezzük a krémeket egy desszert pohárban, alulra a fehér csoki mousse kerüljön, majd a mangó-mousse, végül az áfonya.

A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A díszítő tejszínhabba szórjunk egy kevés habfixálót, vagy Zselatin Fix-et, hogy biztosan szép legyen a tartása. Tetszés szerint díszíthetjük kókusz reszelékkel, darált mandulával, pisztáciával, vagy áfonyával.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s