Japán palacsinta

Posted on Updated on

Fél évet Szapporóban éltem, ahol egyik nagy kedvencen volt a habos, fluffy palacsinta. De nevezhetnénk palacsinta soufflé-nak is a pehelykönnyű állaga miatt. A titka mint később megtudtam az, hogy minél alacsonyabb lángon kell sütni. A tésztából kis kupacokat kell adagolni egy merőkanál vagy fagylaltkiszedő kanál segítségével: mivel nem olyan folyós, mint a mi palacsintatésztánk, így könnyedén halmozhatjuk egymásra a rétegeket- ezért lesznek szép, pogácsa nagyságú palacsintáink. Ha kiadagoltuk a kis kupacokat, le kell fedni a serpenyőt, és így kell sütni 3-5 percig mindkét oldalán. A sütés vége előtt hozzá lehet adni 1 evőkanál vizet, újra lefedni, majd ha készen van, ugyanezt megtenni a másik felével is.

Hozzávalók: 2 db tojás (szétválasztva), 20 ml tej, 10 ml olaj vagy vaj, 1 teáskanál vanília kivonat, 4 evőkanál liszt, fél teáskanál sütőpor

a fehérjés réteghez: 3 db tojás fehérje, 1 ¾ ek vagy 40 gr cukor

Elkészítése:

Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel egy villával a tojás sárgákat, adjuk hozzá a tejet, majd a vanília kivonatot. Alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel alaposan keverjük össze.

Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Mikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a cukrot is. A kész, felvert tojáshabot keverjük kisebb adagokban a sárgájához, de nagyon óvatosan. Igazából csak hajtogassuk bele. Addig kevergessük, míg az egész egynemű, sűrű tészta nem lesz. 

Öntsünk pár csepp olajat egy serpenyőbe, melegítsük fel. Egy kisebb merőkanállal adagoljunk kis tésztakupacokat a serpenyőbe. Minden palacsintára több merőkanállal szedjünk a tésztából, vagy helyezzünk kis tortaformát, pogácsa szaggatót a palacsinta sütőnkbe és abba kanalazzuk bele a tésztát, így lesznek szép, réteges palacsinták. 

Ha kiadagoltuk, fedjük le a serpenyőt, majd 3-5 percig süssük a kis palacsintákat alacsony lángon. Utána vegyük le a tetejét és fordítsuk meg. Fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felüket is süssük 3-5 percig. Melegen, vajjal és gyümölcsökkel, málnaöntettel és tejszínnel vagy fagylalttal tálaljuk. tálaljuk. 

Koreában így csinálják ugyanezt a palacsintát: Tegyünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet, majd újból fedjük le őket 1 percre. Fordítsuk meg óvatosan mindegyiket, majd mehet alájuk még egy evőkanál víz és 3-4 perc múlva kész.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s