Háromféle tejtermékből készült megafinom süti

Posted on Updated on

Hozzávalók: 150 gr liszt, 40 gr szódabikarbóna, 1+ fél zacskó sütőpor, 4 tojás, 150 gr cukor, 75 ml forró víz, 25 gr vaj

a 3-féle tej: 395 ml kondenzált tej (cukros), 150 ml kondenzált tej, 7,5% zsíros, 225 ml zsíros tej,

250 ml tejszín+2 ek porcukor a tetejére

Elkészítése: melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük be a sütőformánkat vajjal vagy margarinnal.

A tésztához: tegyük a lisztet egy mély tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát. Verjük fel a tojásokat a cukor hozzáadásával és verjük habosra. kb. 5 percig.

Öntsük rá a vajra a forró vizet és várjuk meg, hogy megolvadjon.

Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a tojásokat és a megolvadt vajat. Dolgozzunk mindent jól össze és öntsük bele a 20×30 cm-es sütőformába. Toljuk be a sütőbe és süssük aranybarnára, illetve addig, amíg nem ragacsosan húzzuk ki a tésztából a villát.

Öntsük össze a háromféle tejet és verjük jól fel. Vegyük ki a sütőből a közben megsült tésztát, hagyjuk egy kicsit hűlni. Szurkáljuk meg egy villával, majd öntsük rá a tejes keveréket. Tegyük be a hűtőbe a süteményt és hagyjuk 2 órát állni. Verjük fel a tejszínt a cukorral és nyomjunk tejszínrózsákat a sütemény tetejére.  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s