Vörös lencse topf

Posted on

Hozzávalók: 1 csésze vörös lencse, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olaj, 0.5 szem vöröshagyma, 1 dobókockányi friss gyömbér, 1.5 db babérlevél, 1 kk. só, 1 kk. bors, spanyol paprika, sárga és piros vagy zöld és narancssárga apróra vágva, 0.5 kk. őrölt római vagy magyar kömény, 1 ek. kurkuma (elhagyható), 1 kk. curry, 1 l víz

Elkészítése

  1. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, paprikát és apró darabokra szeleteljük azokat.
  2. Erős lángon felhevítjük a zsírt vagy olajat és ha már forró, hozzáadjuk a hagymás-gyömbéres-paprikás keveréket. Ne felejtsük el folyamatosan kevergetni a piruló hagymát!
  3. Ha üvegesre és itt-ott karamellizálódik a hagyma, beleszórjuk a fűszereket és kavargatjuk még egy kicsit, amíg össze nem érnek az ízek.
  4. Ezután hozzáöntjük a leöblített lencsét, alaposan sózzuk-borsozzuk, és a többi fűszert is beleszórjuk a lábosba. 2-3 percig pirítjuk, közben pedig felforraljuk a vizet a vízforralóban.
  5. Ráöntjük a forrásban lévő vizet a lencsére, és állandó kevergetéssel csillapítjuk a heves sercegést. Miután a leves ismét felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, megszórjuk paprikával majd jól összeforraljuk. Amikor kész friss korianderrel és újhagyma karikákkal megszórjuk. Indiai kenyérrel tálaljuk (a doszával, ami egy papírvékony, ostyaszerű, ropogós chips)
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s