Rebarbara torta

Posted on

Először készítsük el a torta alapot,

Hozzávalók az alaphoz: 200 gramm keksz, 60 gr vaj,

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Törjük össze a kekszet, olvasszuk meg a vajat. Dolgozzuk össze az összetördelt keksszel. Helyezzük el egy tortaformában, jól nyomkodjuk bele. Süssük 10 percig 180 fokon.

Készítsük el a tölteléket:
1 kg rebarbara, 1 ek víz, 2 ek zselatin por, 2 dl hideg víz, 3 tojás sárgája, 3 tojás fehérje, 1 dl tejszín, 20 dkg cukor

Tegyük a megtisztított, feldarabolt rebarbara szárakat egy lábosba, öntsünk rá 2 dl hideg vizet és kezdjük főzni mérsékelt lángon. Keverjük meg gyakran, hogy a rebarbara egyenletesen puhára főjön (kb. 15 percig).

Miközben fő, áztassuk be a zselatin lapokat vagy oldjuk fel vízben a zselatin port.

Amikor megfőtt a rebarbara, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5 percig. Verjük habosra a tojás sárgáját és lassan adjuk hozzá a langyosra hűlt rebarbarához. Tegyük fel a rebarbara+tojás keveréket újra a tűzre és főzzük tovább állandó keverés mellett, addig, amíg a rebarbara be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és óvatosan keverjük össze.

Tegyük a tojásfehérjéket egy mély tűzálló tálba, öntsük hozzá a tejszínt és adagoljuk hozzá a cukrot. Forraljunk vizet egy nagy lábosban és efölé helyezve a tojásfehérje+tejszín+cukor keveréket verjük kemény habbá. (kb. 5 perc)

Amint a krém elég sűrű azonnal keverjük hozzá a rebarbara keverékhez. A rebarbarás krémet kenjük rá a vajjal kidolgozott kekszrétegre, majd a süteményt helyezzük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. Ibolyalikőrrel kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s