Sváb kenyér puding

Posted on

A sváb kenyérpuding eredeti neve Ofenschlupfer, ami szó szerint sütőben sült gatyát jelent, vagy lucskos süteményt. A recept hasonlít az angol kenyér pudinghoz, vagy a magyar aranygaluskához. Nagyon finom, de laktató!

Hozzávalók: 6 szelet 1 napos kenyér, 2 db alma vagy körte, 3-4 ek barack lekvár, 2 ek vaj, olvasztott, 5 dkg mazsola, ha szereted (én nem), 4 db tojás, fél liter tej, 3/4 cup cukor, 1 kk fahéj, 1 kk vanília kivonat, 1 ek tearum

Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra.

Tördeljük össze a kenyereket és helyezzük el egy tűzálló tálban vagy négyszögletű sütőformában. Öntsük rá az olvasztott vajat. Hámozzuk meg az almát vagy körtéket és rendezzük el a kenyér szeletek között. Ha szeretjük a mazsolát szórjuk rá, ha nem, akkor kenjük meg lekvárral.

Verjük fel a tojásokat egy tálban, adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverjük jól össze az alkotórészeket majd öntsük rá a kenyérre. Villával nyomkodjuk jól bele a tejes keverékbe a kenyeret, mindaddig, amíg el nem lepi jól.

Toljuk be a sütőbe és süssük 45 percig. Vanília szósszal tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s