Sárga laskagomba

Posted on

Hozzávalók: 500 gr laska gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 ek vaj vagy olaj, 1 dl fehérbor, só, bors, 1 kk bazsalikom, 2 ek balzsamecet

Elkészítése:
1. A laskagombát megtisztítjuk. (Mivel most készítettem életemben először laskagombát, a google útmutatásait követtem. Ahol az olvastam, hogy a gombát nem kell megpucolni, hanem csak le kell vágni a keményebb tönkjeit, és kész. A nagyobb kalapos példányokat esetleg félbevághatjuk.)
2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, ráreszeljük a fokhagymát és beledobjuk a gombát, meglocsoljuk egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
3. Amikor levet eresztett a gomba, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és 2-3 evőkanál balzsamecettel kihozzuk belőle a maximumot (aromásítjuk) majd a lé nagy részét elpárologtatjuk.
4. Tálalás előtt rádobjuk az apróra vágott friss petrezselymet, pirítóssal tálaljuk. Magában is finom, és mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s