Bárányragu

Posted on

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, 1 kg báránycomb vagy -lapocka, 3 ek napraforgóolaj, 1-2 ek paprikakrém, 1 kk piros paprika, 2 dl száraz vörösbor, 2 dl bárány alaplé, 3 db babérlevél, 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, petrezselyem, só, bors

Elkészítése: A megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú eltávolítása után kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. 

Az olajat felhevítjük egy lábosban. Beletesszük a húst, a hagymát meg a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet és kissé megkapatjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, rádobjuk a babérleveleket, rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután a lábost lefedjük, és a húst lassú, max. közepes tűzön puhára pároljuk kb. 1 óra alatt. 

Közben a megmosott petrezselyem leveleit durvára aprítjuk. Végül a ragut egy csipet cukorral, valamint sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

redux-form

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s