Karácsonyfa rántottából

Posted on

Hozzávalók: 10 db tojás, 200 gr spenót (fagyasztott), 5 db koktél paradicsom, 250 gr mini gomba (konzerv), 100 gr reszelt sajt (gruyere, gorgonzola, brie), 200 gr ricotta sajt vagy kiri-kiri, 1-2 ek olaj, snidling, rozmaring, só, bors

Elkészítése: Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a reszelt sajtot. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben és készítsünk rántottát a szokásos módon. Lehetőleg vékonyra süssük, hogy utána könnyű legyen összetekerni.

Pároljuk meg egy kevés olajban, 1 gerezd reszelt fokhagyma hozzá adásával a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy kevés köménymag porral. Egy másik serpenyőben pároljuk meg a gombát is.

Ízesítsük a rikottát, sóval, borssal, majd kenjük rá a spenótra egyenletesen. Ezt a spenótos-rikottás réteget kenjük rá a rántottára, majd a töltött omlettünket óvatosan tekerjük össze. Tegyük a hűtőbe kb. fél óra hosszára.

Vágjunk különböző nagyságú karikákat a rántottából és rendezzük el egy tányéron karácsonyfa formában. Díszítsük rozmaring levelekkel, snidlinggel és koktél paradicsommal!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s