Fürjpecsenye gombával római cserépben

Posted on

Hozzávalók: 8 db fürj, 1 kg burgonya, 20 dkg vöröshagyma, 20 dkg gomba, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 1 ek majoránna, 1 ek kakukkfű, rozmaring, 1 kk zsálya, vaj és olaj keveréke, 2-3 fokhagymagerezd

Sütés előtt a római tálat előkészítjük, azaz hideg vízbe áztatjuk kb. 20 percig. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma nagyságú darabokra vágjuk. A gombákat egészben hagyjuk, majd mindent az előkészített cserép edény aljára teszünk. Fűszerrel megszórjuk és kevés olajjal meglocsoljuk.

A konyhakész fürjeket alaposan megmossuk, kívül-belül bekenjük a fűszerekkel, majd egyenként betekerjük azokat bacon szalonna szeletekkel. A római cserépbe helyezzük rá a zöldségekre, betoljuk a sütőbe és 60 percig lefedve, majd még 10 percig fedő nélkül ropogósra sütjük.

 

P1150167.JPG

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s