Japán zöld teás süti eperrel és pisztáciával

Posted on Updated on

Hozzávalók: 1 citrom, 230 g liszt, 10 g Matcha-zöld tea por, 80 g cukor, 1 kk sütőpor powder, 5 ek olaj, 1 ek almás borecet, 1 ek vanília kivonat, 130 g pisztácia, 150 g porcukor, a díszítéshez eper, áfonya

Elkészítése: Keverjük össze egy mély tálban a lisztet, a cukrot, a matcha port, meg a sütőport. Mossuk meg forró víz alatt a citromot, reszeljük le a héját és vágjuk ketté, csavarjuk ki a levét.

Keverjünk össze egy másik edényben 3 evőkanál citromot, 180 ml vízzel, adjuk hozzá az olajat, az almaecetet és a vanília kivonatot. Dolgozzuk jól össze, majd ezt adjuk hozzá a lisztes keverékhez.

Készítsük elő a kuglóf formát. Dörzsöljük be vajjal az oldalát és szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a tészta masszát. Tegyük rá egy tepsire, és toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük ki 25-30 perc alatt. A kész matchás kuglófot borítsuk ki egy süteményes tálra. Tegyük félre hűlni.

Közben készítsük el a bevonatot. Öntsük a porcukrot egy müzlis tálba, kanalazzunk hozzá 1 evőkanál citromot és jól keverjük ki. Ha szükséges adhatunk a bevonathoz egy kevés vizet, na meg a matcha port. Csorgassuk rá a kuglófra a matchás bevonatot és díszítsük ki friss, félbevágott eperrel, áfonyával! Szórjuk meg összetördelt pisztáciával (marcipánvirágokkal, matchás Ritter vagy Lindt csokival stb.)ohyellowfingers

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s