Sáfrányos burgonyakrém leves

Posted on Updated on

Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, 1 zellerszár, 6 db datolya, 2 vöröshagyma, 1 kk koriander, 1 kk sáfrány, 1 leveskocka, 2 ek olaj, bors, só, tejszín

Elkészítése: Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Készítsük elő a zöldségeket is. Forrósítsunk egy lábosban olajat, dobjuk rá a burgonyát, meg a zellert és pirítsuk meg.

Öntsük fel vízzel, dobjuk bele a leveskockát, fűszerezzük sáfránnyal, sóval és borssal. Főzzük 20 percig.

Pucoljuk meg a vöröshagymákat és vágjuk karikákra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és pirítsuk ki benne a hagyma karikákat vágjuk négyfelé a datolyákat adjuk hozzá a leveshez, sózzuk, borsozzuk. Végül a levest pirított datolyás-vöröshagymával szervírozzuk és apróra vágott póréhagymaszárral díszítve tálaljuk.wolfratshausen-90-km-035

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s