Német káposztás halleves karácsonyra

Posted on

P1050912Hozzávalók: tigrisrák, 1 db tőkehal, garnéla, lazac stb. 2 db babérlevél, 5-6 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 zeller szár, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, 1 db leveskocka, 200 gr savanyú káposzta, tejföl

Elkészítése: Tisztítsuk meg a tőkehalat, daraboljuk fel. Mossuk meg a tigrisrákokat. Locsoljuk meg a halakat citromlével. Pároljuk meg olajban 3 percig, utána vegyük ki és tegyük ki egy tányérra. Adjuk hozzá a zsiradékhoz az apróra vágott hagymát, paprikát, meg a többi zöldséget, plusz a káposztát; pároljuk egy kis ideig ezeket folyamatos keverés mellett.

Öntsük fel a zöldségeket, meg a káposztát vízzel és főzzük addig, amíg minden megpuhul  vagy “al dente” nem lesz (kb. 20 percig). Amikor megfőttek a zöldségek tegyük vissza a lábosba a halakat és fedő alatt pároljuk együtt a zöldségekkel még 5 percig. Sűrítsük be a levest a tejföllel és tálalás előtt szórjuk meg rengeteg kaporral.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s