Roston sült sügér burgonyapürével

Posted on

Hozzávalók: 2 db vékony deszka, (legalább 30 percig vízben áztatva), 10 dkg sótlan, puha vaj, 3 dkg tárkonylevél, finomra vágva, 1 ek friss citromlé és citromkarikák a díszítéshez, 4 db vörös sügér, leöblítve és megszárítva, finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, burgonyapüré

Elkészítése: A grillsütőn parazsat készítünk úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. A vajat, a tárkonyt, a citromlevet összekeverjük. A halat a deszkára fektetjük, a citromos-tárkonyos vajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A deszkát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz, letakarjuk fedővel, és 30-45 percig sütjük, közben villával ellenőrizzük. Burgonyapürével és a szósszal tálaljuk.P1140082.JPG

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s