Káposztás halleves

Posted on Updated on

Hozzávalók: 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 2 db sárgarépa, 2-3 db burgonya, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 100 g kész savanyú káposzta, 500-600 ml leves (halleves kockából vagy zöldségleves kockából), 1/2 teáskanál fekete bors, 2 db babérlevél, 1 kk kapor, petrezselyem és zellerzöld, 1 ek liszt, tejföl

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát, paprikát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, burgonyát, a negyedelt paradicsomot, a babérlevelet és 4-5 percig keverve pirítjuk.
Ezután következik a savanyú káposzta (amit előzetesen többször átmosunk, hogy ne legyen sós) hozzáadása, végül ráöntjük a hús vagy zöldséglevest. Felforraljuk és lassú tűzön további 15 percet főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a 3-4 cm-es csíkokra vágott halféléket, (tőkehalat, lazacot, tigrisrákot, garnélát). Végül a levest a halakkal együtt még 8, max. 10 percig főzzük.
Amikor mindennel készen vagyunk, a levest az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Aki savanyúbban szereti, sűrítsen be 1 dl tejfölt egy evőkanál liszttel, majd 1-2 evőkanál leves hozzáadásával keverje simára, és keverje jól el a levesben. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk! P1130782

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s