Ropogós vaddisznó pecsenye sok-sok zöldséggel

Posted on

 

Hozzávalók: 1 kg vaddisznó, 2-3 db sárgarépa, 2-3 db fehér répa, 2 db paszternák, fél db zellergumó, 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl víz, + húsleves, 1 dl balzsamecet, 1 kk cukor, 2 kakukkfű ág, babér, 4-5 db burgonya, negyedelve, 2 ek mustár, só, bors, 1 dl olaj, 2 ek vaj

Elkészítése: Tisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk fel kocka vagy hasáb alakúra azokat. Negyedeljük a burgonyákat. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a sóval, borssal bedörzsölt húst és pirítsuk meg mindkét oldalán 5-5 percig. Dobjuk rá a babért, fűszerezzük kakukkfűvel. Kenjük rá a mustárt és öntsük rá a balzsamecetet. Vegyük ki a húst a zsiradékból és helyezzük el egy tepsin vagy egy sütésre alkalmas edényben, úgy, hogy a zöldségek mellé férjenek.

Pirítsuk meg a maradék olajban a hagymát, a 2 gerezd fokhagymát (egészben) és a kockára vágott zöldségeket, kb. 5 percig. Tegyük a zöldségeket a hús mellé, öntsük rá a zöldségek után visszamaradt ízletes levet, plusz 2 dl kockából főtt húslevest.

Toljuk be a zöldséges húst a sütőbe, fedjük be alufóliával és süssük 180 fokon 3 órán keresztül.

Amikor a hús jól megsült, a zöldségekkel körítve tegyük tálaljuk. Áfonya vagy ribizlilekvárral kiváló őszi lakoma!P1130706.JPG

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s