Mandulatejes palacsinta, borsó, spenót töltelékkel

Posted on Updated on

P1120157.JPGHozzávalók a palacsintához: 160 g (gesztenye) liszt, 500 ml mandulatej, 3 tojás, 75 gr fiatal spenót, víz, só, olaj

Hozzávalók a töltelékhez: 120 gr borsó, 75 gr spenót vagy 1 db cukkini, 1-2 gerezd fokhagyma friss, reszelt gyömbér, 1 kk kömény, 1 kk garam masala (elhagyható), 2 ek olíva olaj vagy vaj, 2 ek citromlé, tengeri só, 200 gr kecskesajt vagy feta, friss koriander

Elkészítése: Készítsük el a palacsintát úgy, hogy a mandulatejes-liszthez adjuk hozzá a spenótot is. Süssük ki, mindkét oldalán 1-2 percig, kevés olaj hozzáadásával.

Forrósítsuk fel a vajat, dobjuk bele a fokhagymát, (finomra vágva, vagy lereszelve) meg a gyömbért, (szintén lereszelt), majd ugyanebben a vajban pároljuk meg a borsót meg a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, (elhagyható), megszórjuk köménnyel, meg az indiai garam masalával, (elhagyható). Kevés vízzel felöntjük, amit a végén elpárologtatunk róla. Morzsoljunk feta sajtot a borsós-spenót tetejére és szórjuk meg finomra vágott petrezselyem zölddel.

A szenzációsan lágy mandulatejes palacsintát ezzel a töltelékkel tálaljuk! Petrezselyem helyett friss korianderrel szórtam meg!P1120161

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s