Fetás sült padlizsán fehér és vörös quinoával meg bulgurral

Posted on Updated on

Hozzávalók a körethez: 1 csésze quinoa-bulgur keverék, a főzéshez víz, 150 gr borsó, 1 evőkanál olaj, só, citromfű

Hozzávalók a fetás, sült padlizsánhoz: 2 db kis padlizsán, 1 zacskó natúr feta, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 4-5 db koktél paradicsom, 1 kk oregano, 1 kk fahéj, 1 kk kakukkfű, 1 ek paradicsompüré vagy ketchup, 2 ek olíva olaj, 1 ek prézli

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg és hámozzuk meg a padlizsánt. Vágjuk ketté, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 15 percig, majd itassuk le róla a sót konyhai törlőpapírral.

Kanalazzuk ki mindegyikből a padlizsán húst, majd 2 evőkanál olajban pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát a padlizsán hússal együtt. Mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel és adjuk hozzá a párolt, hagymás padlizsános keverékhez (kb. 3 percig). Szórjuk meg bőven fahéjjal, oreganoval, sóval, borssal és kakukkfűvel. Ízesítsük 1 evőkanál sűrített paradicsommal vagy ketchuppel.

Töltsük meg ezzel a töltelékkel a kevés olíva olajjal meglocsolt és kevés prézlivel megszórt padlizsánokat, rendezzük el rajtuk a feta sajtot, majd helyezzük a sütőbe 220 fokra, és süssük 25 percig. Tálaláskor szórjuk meg bőven bazsalikommal.

Közben tegyük fel főni a quinoa-bulgur keveréket. Először egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat  és pirítsuk 3 percig benne a quinoás keveréket. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a borsót. Ízesítsük sóval, majd főzzük puhára. Amikor készen van a köretünk szórjuk meg finomra vágott citromfűvel. Rendezzük el a padlizsánt egy tányéron és a borsós quinoával kínáljuk.P1100893.JPG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s