Lazacos, borsós, brokkolis frittata

Posted on

A frittatához: 4 tojás, 2 ek tej, 150 gr lazac 1 ek olaj, 1 brokkoli, vékonyra szeletelve, 100g fagyasztott borsó, só, bors, citromfű, 1 ek tormakrém, 1 dl tejföl vagy tejszín

Elkészítése:

1.      Melegítsük elő a sütőt 200C-ra 180C/Gas 6.

2.      Üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, egy csipet sót, borsot, majd keverjük jól össze a tejföllel. Ízesítsük 1 evőkanál tormával.

3.      Pirítsuk meg a vékonyra szeletelt brokkoli rózsákat egy kevés vajban vagy olajban. Sózzuk, borsozzuk, (aki szereti szerecsendióval is megszórhatja) majd adjuk hozzá a fagyasztott borsót és pároljunk mindent együtt még egy percig.

4.      Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat és pároljuk meg a lazac szeleteket. Sózzuk és szórjuk meg friss citromfűvel.

5.      Rendezzük el egy sütésre alkalmas tűzálló edényben a zöldségeket, majd helyezzük rájuk a lazacszeleteket. Öntsük rá az egészre a tojásos, tejfölös keveréket.

6.      Toljuk be a sütőbe és süssük 15-20 percig. Sütőben sült burgonyával kínáljuk.P1100870.JPG

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s