Red Velvet-Cékla torta csokival

Posted on Updated on

Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 csipet só, 3 db tojás, 20 dkg cukor, 2 dl olaj (vagy 2 dl olvasztott vaj), 20 dkg liszt (gesztenyeliszt), 1 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 7 dkg holland kakaó, 10 dkg fekete csoki (legalább 60%-os kakaó tartalmú, keserű),

2 kk porcukor (a díszítéshez), 1 ek vaj (a forma kikenéséhez), 2 csapott liszt a forma kikenéséhez

Elkészítése: Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. (Én előfőzött céklát vettem, így azzal is felgyorsítottam az előkészítési folyamatot). Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a cukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal.

Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze a tojásos és lisztes hozzávalókat.

Öntsük bele a masszát kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű, kerek tortaformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. Érdemes a süteményt tűpróbával több helyen is ellenőrizni, mert az olvadt csokoládé megtévesztő lehet.

Végül hagyjuk a tortát kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve vagy csokimázzal bevonva kínáljuk.p1100800

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s