Vaníliakrém tejszínhabbal, mangóval és Madagaszkár vaníliával

Posted on Updated on

P1100611.JPGHozzávalók: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 rúd vanília, 1 dkg zselatin, 3 dl tejszín

Elkészítése: A tejet a cukor felével és a vaníliával felfőzzük. Közben a tojás sárgákat a cukor másik felével olyan mély tálban keverjük ki, amiben a krémet a tűzre helyezhetjük. Ezután a forró tejet lassan a tojás sárgájához öntjük és állandóan keverve sűrűre főzzük. (Főzhetjük habüstben is, gőz fölött). A tűzről levéve addig keverjük, amíg langyosra hűl. Ekkor hozzáadjuk a zselatint, amelyet előbb 2 kanál vízben feloldottunk. Ezzel még tovább kevergetjük, majd adagonként hozzávegyítjük a tejszínhabot, amit közben 5 dkg vaníliás cukorral felvertünk. A tejszínből hagyjunk 4-5 kanálnyira valót a díszítéshez.

A krémet különböző módon önthetjük formába, üvegtálba, vagy vízzel kiöblített, illetve bergamotte olajjal vékonyan kikent kuglóf formába, de önthetjük egyenesen poharakba is. Ha a krémet poharakba adagoljuk, akkor a zselatint ki is hagyhatjuk. Ez a vaníliakrém az alapja egyébként több hasonlóan elkészített krémnek, mint pl. a kávékrém, csokikrém, gyümölcskrém. Tálaláskor tejszínhabbal, mangóval, ananásszal vagy sharonnal kínáljuk, illetve a híres madagaszkári vanília coulisszal.

A madagaszkári vanília paszta története: 1987-ben Taylor és Colledge fűszer beszerző körútra indultak. Kalandozásaik során eljutottak Madagaszkárra, amikor a fővárosban Antananarivoban kikötöttek, szabályosan fejbe vágta őket a vanília illat. Azon minutában beültek egy kávézóba, ahol a  kávéjuk mellé olyan finom vanília krémet kaptak, hogy rögtön tudták, hogy megtalálták a világ legfinomabb vaníliáját. Ezután mindketten azon ügyködtek, hogy hogyan tudnák a maximális aromát kihozni belőle. Végül a gyermekeik a modern technológia segítségével majd 100 év után, egy glutén mentes, magas hőmérsékleten főzött, szenzációs pasztával törtek be a piacra.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s