Szarvasragu, gombával és nokedlivel

Posted on Updated on

p1100177Igazi téli finomság ez a szarvas ragu recept.

Hozzávalók: 1 kg szarvas lapocka, 10 dkg húsos szalonna (speck), 25 dkg  champignon vagy csiperke gomba, 1 szál sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma,1 dl vörösbor, só, bors, 5-6 szem borókabogyó, szegfűszeg, 1-2 szál friss kakukkfű, 4-5 db zsályalevél, 2-3 cm rozmaringág, 1 db hegyes csípős paprika (aki szereti)p1100137

Elkészítése: A felszeletelt angol szalonnát kiolvasztjuk, beletesszük a kockára vágott húst, és mindkét oldalán jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, rövid ideig együtt pirítjuk. Beletesszük a darabosra tört fűszereket, fűszernövényeket. Kevés forró víz és bor hozzáadásával alacsony hőfokon pároljuk kb. 2 órát, a folyadékot időnként pótoljuk. A párolás befejezése előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a gombát és a karikára vágott csípős paprikát. Sűríthetjük áfonya lekvárral. A legjobban a galuska és az áfonya lekvár illik a szarvas raguhoz.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s