Japán selymes sajttorta

Posted on

Egy hihetetlen egyszerű sütemény, aminek csak a sütési ideje hosszú. Ja és csak 3 összetevője van!p1100067

Hozzávalók: 3 db tojás, 120 gr fehér csoki, 120 gr krémtúró, mint Philadelphia krémsajt, vagy Mascarpone, ricotta

Elkészítése: Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét tegyük a hűtőbe. Ez alatt az idő alatt gőz felett olvasszuk fel a fehér csokit, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá egy csipet só hozzáadásával. Adjuk hozzá a túrós keverékhez.

Kenjük meg egy 15 cm-es átmérőjű tepsi alját egy kevés olajjal és öntsük bele a sajtkrémet. Rázzuk át többször, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából. Helyezzük egy nagyméretű tepsi közepébe a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (bain-marie). Először süssük 15 percig 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokra csökkentsük a hőmérsékletet, végül süssük még további 15 percig fóliával letakarva.

Amikor kész a sütemény (hurkapálcikával vagy villával beleszúrva ellenőrizzük), vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg kihűl. Szerintem a csoki miatt elég édes, így nem kell rá porcukor. Én tejszínnel tálaltam. Időm sem volt a díszítésre, olyan gyorsan elfogyott!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s