Véreshurka alma és zeller tallérral

Posted on Updated on

 

bloedworst_met_aardappel_en_knolselder

Hozzávalók: 3 db nagy burgonya, 2 db véres hurka, 1/6 zeller(1 gumó 1/6-a) 2 dl marhahús leves kockából, só

Elkészítése: Vágjunk ki a burgonyából és zellerből 1,5x 4 cm nagyságú köröket.

Pároljuk meg mindkettőt annyi vízben, amennyi ellepi a zöldségeket. Szűrjük le és tegyük félre a burgonyát meg a zellert. Ezután a forraljuk fel a húsleveskockát 2 dl vízben, és adjuk hozzá a vaj 1/3 -át. A szószt, dzsúszt addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik..

Szeleteljük fel kb. ugyanakkora karikákra a véres hurkákat, mint a zöldségeket és pirítsuk ki azokat a maradék vajban.

“Lakkozzuk be” a burgonyát meg a zeller karikákat a sűrűre főtt bouillonnal.

Szúrjuk fel brosettekre vagy hurkapálcikákra először a burgonya tallért, utána a hurka karikákat, végül a zellert. Vékony almaszeletekkel a tetején tálaljuk, vagy almapürével. Kiváló előétel pl. karácsonyra.


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s