Új levestrendek

Posted on

 

schliessheim-and-africa-days-023Currys-kókuszos hal vagy marhahúsleves

Hozzávalók: 400 ml kókusztej, 1-2 ek currypaszta, 1 db nagy padlizsán, 2 db édesburgonya, só, bors,

700 gr fehérhúsú hal, bőre nélkül, (vagy 400 gr vékonyra vágott marhahús), citrom-limette, bazsalikom, koriander, chili

Elkészítése: A kókusztejet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a currypasztát, jól összekeverjük, majd 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk héjastul, a kockákra vagy csíkokra vágott padlizsánt és az édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk és 12 percig főzzük.

Közben megmossuk majd szálkátlanítjuk a halakat, feldaraboljuk és beledobjuk a forró kókuszos levesbe. Mivel a hal hamar megfő, ezért kb. 5 percig főzzük közepes lángon. A levest mély tányérokba merjük, friss bazsalikommal, chilivel, és 1 cikkely limettel tálaljuk, köretként, illetve levesbetétként üvegtésztát főzünk ki hozzá.

Sütőtökkrém leves narancslével

A sütőtökből szép színű, jól pürésíthető krémlevest készíthetünk, akkor lesz csípős-fűszeres, ha a burgonya helyett meghámozott és kockára vágott édesburgonyát használunk, azonkívül 1 kiskanálnyi durvára tört köménymagot, 2 kiskanálnyi durvára tört koriandert, illetve egy 2,5 cm-es friss, meghámozott és finomra aprított gyömbért. Aki még csípősebben szereti, az meg közvetlenül tálalás előtt még rálocsolhat a levesre egy kevés chili szószt/tabascot.

Hozzávalók: 2 répa, 400 gr sütőtök, 1 hagyma, 1 fokhagyma, 3 dkg friss gyömbér, 2 ek vaj, 1 liter húsleves, 150 ml tejszín, só, chayenne bors, szerecsendió, szegfűszeg, csillagánizs, garam massala, 1 kk köménymag, 2 dl kókusztej, narancslé

Pucoljuk meg a sárgarépát, a sütőtököt, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Daraboljunk fel mindent, majd pirítsuk meg mindet vajban vagy kevés olajban. Öntsünk rájuk egy deci narancslevet meg a húsleveskockából készült levest, és főzzük 25-30 percig, illetve addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, szegfűszeggel, csillagánizzsal, köménnyel ízesítjük. Aki szereti kókusztejjel/tejszínnel, tejjel dúsíthatja. Amikor megfőttek a zöldségek bot turmixszal homogénné pépesítjük. Merjük ki a levest mélytányérokba, snidlinggel, tökmagolajjal vagy balzsamecettel ízesítve tálaljuk.wolfratshausen-90-km-035

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s