Buffalo karfiol

Posted on Updated on

P1070374A buffalo karfiol percek alatt, egyszerűen elkészíthető:

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2-3 ek olíva olaj, 1,5 dl víz, 80 gr sűrített paradicsom vagy ketchup, 1 ek méz, 1 ek almás vagy málnás borecet, 3/4 ek chilipor, 1 kk fokhagymapor, 1 kk paprika, 1 kk hagymapor, só, 1 kk sütőpor, olvasztott vaj, citromlé

  1. Szedjük rózsákra a karfiolt és tegyük egy üveg tálba.
  2. Öntözzük meg egy kis olíva olajjal és sózzuk meg.
  3. Tegyük a sütőbe és süssük fél puhára.
  4. Készítsük el a szószt, úgy, hogy 1 evőkanál chili szószt, olvasztott vajat és citromlevet (vagy borecetet) keverjünk jól össze, adjuk hozzá a fűszereket meg az 1 kiskanál sütőport majd forgassuk bele ebbe a mártásba a karfiolrózsákat. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre! Isteni finom! Persze mártogatóssal, szalszával vagy egyéb dippel kínáljuk!
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s