Leveles tésztában sült zöld spárga

Posted on

P1070347

Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott, leveles tészta, 2 db tojás, 2 dl tejföl vagy főzőtejszín, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 1 ek finomra vágott menta, 1 ek friss citromfű, ½ tk frissen őrölt bors, 50 dkg zöld spárga (kb. 15-16 db), 2-3 ek olívaolaj, só, bors, 1 db citrom, 1- 2 ek szezámmag

Elkészítése: A vékony, leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire helyezzük. A széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet pedig sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a felvert tojással. Az alját bekenjük egy kevés olíva olajjal (tollkenővel)

A tejfölt egy mély tálba tesszük, enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket meg a tojást, majd az egészet alaposan összekeverjük egy villával. Ezután a krémet eloszlatjuk a tésztán, úgy hogy a szélére lehetőleg ne kerüljön.

A spárgákat megpucoljuk, a fás végeket levágjuk, a megmaradt részeket pedig szép sorban a töltelékre rakosgatjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és a spárgák tetejét vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal (max. 1 evőkanálnyival) majd megszórjuk a szezámmaggal és ráhelyezzük a karikára vágott citromszeleteket. Betoljuk a sütőbe és 220 fokon kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s