A világ legjobb quinoa salátája

Posted on Updated on

11053052Hozzávalók: 250 gr quinoa, 150 gr csicseri borsó (konzerv, leszűrve, lé nélkül), 150 gr szója bab, 1 csomag friss koriander, 1 db marokkói paprika, apróra vágva, 6-8 db koktél paradicsom, fél citrom leve, vagy citromos olíva olaj, só, bors, friss petrezselyem

Elkészítése: Mérjük ki a quinoát, majd öntsük egy szűrőbe, és öblítsük le hideg, folyó víz fölött. Addig folyassuk rá a vizet, amíg habzik (ez azért fontos, hogy ne legyen keserű). Ezután a procedúra után tegyük fel a quinoát főni, víz és só hozzáadásával. Csökkentsük a hőmérsékletet alatta, fedjük le és lassú tűzön addig főzzük, amíg a quinoa megpuhul (20-25 percig). 

Közben készítsük el az öntetet: Öntsük a csicseriborsót egy salátástálba (lé nélkül), adjuk hozzá a szójababot, a ketté vágott koktél paradicsomokat, az apróra vágott paprikát, lehet kígyó uborkát is hozzátenni. Ezután öntsük hozzá az olívaolajhoz a citromlevet és keverjük jól össze egy villával. Ízesítsük sóval, borssal és korianderrel. Adjuk hozzá a kihűlt quinoához a zöldségeket, locsoljuk meg a citromos olíva olajjal és egy villával óvatosan dolgozzuk össze. Végezetül szórjuk meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s