Fogasfilé cukkinivel, sárgarépával és gyozával

Posted on Updated on

P1060302Hozzávalók: 1 db kígyó uborka, 2 ek szezámmag, 100 gr gyömbéres savanyúság, 2 ek fehér borecet, barna cukor, 2 ek szezám olaj, 1-2 cukkini, 400 gr minirépa, 4 db fogas filé, 160 gr liszt, oliva olaj, kapor

A saláta elkészítése: A szezámmagot megpörköljük, (mindenféle zsír hozzáadása nélkül), az uborkát megpucoljuk, lereszeljük. Só, bors, cukor vagy méz, citrom vagy borecet hozzáadásával öntetet készítünk, amit a frissen lereszelt gyömbérre öntünk. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt uborkához, amit végül egy kevés szezámolajjal meglocsolunk.

A zöldségek elkészítése: A cukkinit megmossuk, a répát megpucoljuk és karikára vágjuk. Ezután először a sárgarépát, egy serpenyőben, kevés vajban, só, cukor és tárkony hozzáadásával megpirítjuk majd vízzel felöntve félpuhára főzzük. A cukkinit egy másik serpenyőben, kevés vajban vagy olajban szintén megpirítjuk, sóval, borssal és kaporral ízesítjük.

A halat, a bőrös felével lisztbe mártjuk, majd kevés, olíva olajban mindkét oldalán, 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.

Az ázsiai boltban vett, fagyasztott gyozákat gőz fölött megpároljuk.

Végül a ropogós halfiléket egy tányérra tesszük és a párolt zöldségekkel, a gyozával (a ravioli japán változata) meg az uborka salátával körítve szervírozzuk.pan-fried-gyoza

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s