Vegán palacsinta, padlizsán kaviárral

Posted on Updated on

pancake with aubergineHozzávalók: 3 db közepes nagyságú padlizsán, 2 kk kömény, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek oliva olaj, citromlé, 2 db gránátalma, 200 gr görög joghurt, 250 gr liszt, 1 kk sütőpor, 2 db tojás, 3 dl író, 2 ek petrezselyem, vaj

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tisztítsuk meg a fokhagymákat és préseljük át egy fokhagyma nyomón. Vágjuk ketté hosszában a padlizsánokat, osszuk el rajtuk egyenletesen a fokhagymát, szórjuk meg köménymaggal és sózzuk, borsozzuk. Csomagoljuk be alufóliába és süssük 45 percig.

Forrósítsunk egy serpenyőben 4 evőkanál olajat. Tegyük bele a kikanalazott padlizsán húst és pároljuk meg. Amikor kész pürésítsük. Locsoljuk meg egy kevés citromlével és ízesítsük 1 evőkanál görög joghurttal.

Keverjük ki a palacsinta tésztát (adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is) majd kevés vajban süssünk mini palacsintákat belőle (mindkét oldalon 1- 2 perc alatt).

Tegyük tányérra a palacsintákat és kanalazzuk rájuk a padlizsán krémet. Keverjünk a görög joghurthoz gránátalma magokat és ezzel díszítve tálaljuk a padlizsánkrémes palacsintánkat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s