Tejszínes sajtkrémmel töltött vajas keksz pohárkák

Posted on

biscuit au beurreHozzávalók: 250 gr St Michel keksz, Leibnitz keksz vagy Győri keksz, 250 g vaj, 300 g friss mascarpone vagy Philadelphia sajtkrém, 1 dl tejszín habbá verve, vagy nyomós tejszín, málnaöntet, karamell öntet

Elkészítése: A vajas kekszet egy műanyag zacskóba tesszük és egy sodrófával összetördeljük. Miután a kekszet jól összezúztuk, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk és masszává összedolgozzuk.

Az így kapott tésztát muffin vagy cupcake formákba tesszük-egyengetjük, majd 30 percre a hűtőbe helyezzük.

Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot, cukorral, mézzel, juhar sziruppal ízesítjük és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Jól összedolgozzuk.

Kivesszük a pohár alakra dermedt tésztákat a hűtőből, megtöltjük mindegyiket a habzsákba töltött sajtkrémmel majd leöntjük málna öntettel, de sós-cukrozott karamelldarával is megszórhatjuk. Kiváló, mindenféle sütés nélkül készíthető, gyors édesség.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s