A Vörös Baglyok birodalmában

Posted on

Készülő mesémből, (melynek ideiglenes címe Ixi boszorka és Ella-Luna) szeretnék egy részletet közre adni, egyben arra kérni a kedves ide látogatókat, hogy véleményezzék. Érdemes-e kiadatni? Szívesen olvasnának többet erről a kedves, vendéglős boszorka családról és különleges kalandjaikról….

A mese szereplői részben kitalált, részben létező, valóságos személyek (Graciella, Robuszto El Rusztiko, Biankella, Zélia, Ella-Luna (Holdbébi), Miló, az almaherceg, Főn a gonosz Széldémon, mint ahogy a helyszínei is, úgymint: Martinlápos, Herceglápos, Sok boszorka van vendéglő és hotel, a Fehér Boszorkák birodalma, a Vörös Baglyok birodalma etc. 

A Vörös Baglyok Birodalmában

P1050995-Nem indul az autó! Mi lehet a baja?-bosszankodott Robuszto egyik reggel, amikor a városba akart indulni áruért a Sok boszorka van vendéglő számára. Gyorsan kipattant a kocsiból, és felnyitotta a motorháztetőt. Miután hosszasan tanulmányozta, megtisztította a gyertyákat, ellenőrizte az akkumulátort, akkor vette csak észre, hogy a gyújtózsinór el van vágva, illetve el van rágva, mert nyestszőrt fedezett fel rajta. Szóval már megint itt jártatok, gazemberek, azaz gazállatok!-rázta meg az öklét dühösen. Hát ezzel az autóval ma nem tudok a városba menni-állapította meg-, így csak az a megoldás marad hátra, hogy az autót visszatoljuk a garázsba.–mondta hangosan leányának, Zéliának. -Gyere menjünk, kölcsönkérjük a szomszéd furgonját, majd azzal megyünk Martinláposra.

Amikor később Robuszto üzleti ügyeit elintézte, beugrott egy benzinállomásra nyest spréért, meg nyestűző szappanért, hazafelé tartva pedig azon morfondírozott, hogy hogyan is üzenjen hadat ezeknek a gátlástalan ragadozóknak. Vacsora közben feleségével, Graciellával mindjárt meg is vitatta a dolgot, és együtt arra a következtetésre jutottak, hogy legjobb lesz, ha a vörös baglyok segítségét kérik.-“Ez nagyon jó ötlet, ha péntek éjjel mész, 13-án, akkor én is veled tartok!”-mondta neki Graciella. Persze, amikor megtudta a család többi tagja a tervet, a lányaik, vejeik meg kicsi Ella is velük akartak menni.-De nem mehetünk autóval, mert az zajt csap, így csak a bicikli jöhet számításba.-mondta a családfő. Amikor péntek este, 13-án besötétedett, mindannyian biciklire pattantak és elindultak a hercegláposi erdőn keresztül. A Vörös baglyok birodalma szerencsére Herceglápos szomszédságában volt, így pár kilométer megtétele után már a határállomásnál toporogtak bebocsájtásra várva. A határmenti bódéban egy hatalmas termetű, vörös bagoly ült, kissé álmos pillákkal, ami ugyancsak szokatlan volt, mert este 9 óra köztudott, hogy a baglyok vadász ideje.

-Kérem az útleveleket!-huhogta a bagoly hivatalos hangon.-Mi járatban vannak errefelé?- kérdezte, miközben lepecsételte az útleveleket. -Segítségre van szükségünk, mert a kábelevő nyestek már megint elszemtelenedtek, és egyre nagyobb pusztítást végeznek az autó állományban. Hallottuk, hogy az Önök országában speciális kommandósok foglalkoznak nyest vadászattal.-felelte a családfő.

A bagoly erre büszkén kihúzta magát és a következőket mondta.–Ez így igaz, Ön egy jól informált személy. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy hozzánk fordultak, fel is hívom a különleges ügyosztály főparancsnokát, aki személyes jóbarátom-fontoskodott tovább az UHU, s miközben az egyik szárnyával tartotta a mobil telefonját, szeme Ella, vörös göndör hajtincseire tévedt, de mivel a baglyok nem tudják a szemüket mozgatni Biankella azonnal észrevette. Rövid telefonhuhogás után az UHU közölte, hogy-“A főnök parancsára én vezetem el Önöket személyesen az irodájába”-, majd Ellától megkérdezte, hogy nem akarja-e kipróbálni a repülést. Ella, Biankellára nézett, aki jóváhagyóan rábólintott.–”Ülj a hátamra és ragadd meg jól a szemöldökömet!”-mondta az UHU.–Indulás!–kiáltotta majd szélesre tárta a szárnyait, és felrepült a magasba. Ella nevetve utánozta a bagoly huhogásszerű hangját, hogy- Indulááááás, a többiek meg biciklijeikkel száguldottak utána.

A kommandós bagoly egy közeli sziklarésben ütötte fel az irodáját, a Vörös kolostor közelében. Amikor az UHU megpillantotta a templom szélkakasát, odahuhogott kicsi Ellának, hogy vigyázz, mert landolunk! -Fogd erősebben a fülemet!- mondta és pár pillanat múlva már le is szálltak. Ella ügyesen leugrott az UHU hátáról, közben megérkezett a Robuszto család is. Amikor teljes volt a létszám, a kommandós segédje, aki egy közeli fa üregében ücsörgött, odaszólt a csapatnak, hogy a főnök bent várja őket. Graciellának feltűnt, hogy madarak, kisebb egerek, meg nyulak maradványai hevernek a barlang körül. Amikor beléptek, a meglehetősen rendetlen helységben, egy szokatlanul nagy termetű kommandós bagoly, HUHU éppen az iratait rendezgette. Félelmetes kinézete alapján, Robuszto felmérte, hogy ez a HUHU képes más baglyok, őzgidák sőt rókák elejtésére is. Biológiai tanulmányaiból tudta, hogy az UHU-k rendkívül kifinomult látással és hallással rendelkeznek, és a nagyobb baglyoknak simán kétméteres szárnyfesztávolságú szárnyai lehetnek-ez a HUHU ebbe a kategóriába tartozott, állapította meg Robuszto úgy első ránézésre.- Gondolom, hogy olyan halkan és nesztelenül tud repülni, hogy az áldozatai meg sem hallják. –súgta oda Graciellának, akinek a tekintete viszont éppen a bagoly karmaira szegeződött, és ahogy az az iratok között kutatott, látta, hogy milyen borotvaélesek. De azt egyikük sem sejtette, hogy ez a kommandós bagoly az éjszaka sötét óráiban nemcsak a kék színt látja, de az infravörös tartományban is jól tud tájékozódni. Amikor az asztala előtt pár lépésnyire megálltak, a bagoly megforgatta a fejét 360 fokos körben, -mindezt egy másodperc töredéke alatt,- s miután feltérképezett mindent és mindenkit, felrepült a székéről és üdvözlésül az egyik szárnyát odanyújtotta Robusztónak, a másikat meg Graciellának. “Hallgatom Önöket!”-mondta kurta huhogással Robusztónak, mire az előadta a panaszát. A bagoly nyomozó figyelmesen végighallgatta a történetet, majd az asztalra repülve a következőket mondta:

-Tapasztalatból tudom, hogy a nyestek bátrak; ami viszont könnyűvé teszi az elfogásukat, hogy kíváncsiak, na meg túlnyomórészt szürkületkor és éjszaka mozognak,-és azt is hozzá tenném, hogy ráadásul magányosan. Nagyon falánkok, imádják a tojást, annak tartalmát kiszívják, és csak az üres héjat hagyják hátra. Ez is jó nyomra vezető lehet. Esetenként háziállatokat is megtámadnak. Viszont rettegnek a rókától, a hermelintől és a kutyáktól. Egy a probléma csak velük, hogy mivel védettek, bántalmazásuk törvénybe ütközik.- Még mielőtt Robuszto a szavába vágott volna, így folytatta:

„Ennek ellenére tenni kell ellenük valamit, mert az utóbbi időben rengeteg panasz érkezett, mely szerint több települést megszálltak. Házak padlásán vertek tanyát, üregekben csöveznek, a legpimaszabbak meg, mint az önökéi is, az autók motorházteteje alá költöznek, ahol megrágcsálják a kábeleket, meg az autógumikat és távozáskor összekarmolnak mindent. A védekezés meglehetősen nehéz ellenük, mert ha megszoknak egy helyet, nehéz onnan kiűzni őket.

Néhány praktikát azonban kipróbálhatunk. Ha Ön, Robuszto úr megelégszik a puszta elriasztásukkal, akkor egy-két zacskónyi kutyaszőrrel hamar költözésre bírhatja őket, mivel a nyest urak és asszonyságok még a kutyák szagát sem bírják. A másik megoldás,- nem tudom, hogy hallottak-e róla,-de mivel a középkori Horvátország egyes területein a nyestbőr volt az adózás fizetőeszköze, ma is úgy hívják, hogy kuna, vagyis ‘nyestbőr’, szóval keresett cikk! Rájuk szabadíthatunk egy horvát nyestkereskedőt, aki elviszi őket a Zöld szigetre, ott van egy sókitermelő üzem, ahol dolgoztatják a nyesteket.

Vagy élve elfogjuk őkelméket és odaajándékozzuk egy Vadasparknak-mondta Simon Biankella férje. Nem kell azonnal választ adnia uram, mert a kereskedő csak 1 hónap múlva érkezik.-

-Köszönöm az értékes információkat, HUHU nyomozó. Akkor, hamarosan ismét jelentkezünk.-mondta Robuszto. -A viszontlátásra! Jó éjszakát!-Hm vagy jó reggelt?-köszönt el Graciella, mert látta, hogy a bagolynak már kezd leragadni a szeme. Hajnalodott. Amikor kiléptek a barlangból, Ella megint felült a fülesbagoly hátára, amelyik visszarepítette a határállomásra. A többiek, pedig biciklijeikkel álmosan hazakarikáztak. A Sok boszorka van panzióba érve, aztán mindenki gyorsan felvette a pizsamáját és ágyba bújt. Robuszto leoltotta a villanyt, egy hatalmasat ásított, de még mielőtt elaludt volna Graciellának a következőket mondta: -Az a gyanúm, hogy a kábelevő nyestek az itteni fémboszorkák alkalmazottjai. Szerintem az ő parancsukra rágják el a kábeleket.-Miért tennék ezt?–kérdezte Graciella.-Hogy az autójavító cégüket felvirágoztassák. –Nem akarok rosszindulatú lenni, de a minap a Fekete Holló vendéglőstől hallottam, hogy lebuktatott egy fémboszorkát, amint épp egy drónnal kézbesített csomagra akart lecsapni.-És mi lesz, ha a fémboszorkák a baglyokat drónhadsereggel támadják meg?”-Na ebbe nem is akarok belegondolni!-mondta Graciella, majd gyorsan belefúrta a fejét a párnájába és nyomban elaludt.-

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s