Sűrű sajtleves vad bazsalikommal

Posted on Updated on

P1050677Hozzávalók: 2 db húsleveskocka, 5 dkg vaj, 1-2 ek liszt, 1,5 dl fehérbor, 15-20 dkg edámi-emmentáli sajt, 2 ek tejföl, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, bors, petrezselyemzöld, friss bazsalikom levél

Elkészítése: a leveskockákat 1 liter forró vízben feloldjuk. Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a lisztet, majd fokozatosan a húslevest. Hozzáöntjük a bort, megszórjuk a borssal és szerecsendióval. Ezután felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ha felolvadt, tojással elkevert tejszínes-tejföllel (a tejfölhöz adjuk a tejszínt) dúsítjuk.Tálaláskor megszórjuk lila bazsalikom levelekkel. Friss ropogós kenyérrel, akár egytálételnek is megfelel!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s